Condiții de cumpărare

Termeni și condiții
Politica de confidentialitate
Termeni și condiții
TERMENI ȘI CONDIȚII

Identificarea și alegerea produselor

Cumpărătorul poate să aleagă și să comande orice produs oferit spre vanzâre pe site-ul nostru.

După ce selectați un produs veți găsi și descrierea lui detaliată pe partea inferioară a paginii. Alegeţi produsul dorit, specificaţi cantitatea dorită şi apăsați butonul „Cumpără” pentru a așeza in coșul virtual de cumpărături. Dacă doriţi şi alte produse repetaţi procesul. Cu ajutorul butonului ”Mergi la coș” se poate verifica conținutul coșului, prețul produselor selectate și costul de transport. Aici se poate verifica corectitudinea comenzii referitor la prețuri, cantități și la nevoie se poate corecta/ modifica. Aici găsiți și calculul costului final pentru comanda pregătită.

Transmiterea comenzii

În cazul în care după verificarea coșului (cantitatea și valoarea produselor) doriți să le comandați conținutul, apăsați butonul ”Comanda”. Aici puteți să optați pentru a accesa contul de utilizator (în cazul clienților deja înregistrați), să vă înregistați ca și utilizator (în cazul clienților noi) sau să finalizați comanda fără înregistrare. În cazul în care sunteți client înregistrat vă rog să introduceți adresa de e-mail și parola cu care v-ați înregistrat. În cazul în care sunteți client nou atunci vă rog să completați datele necesare pentru înregistare, care vor rămâne stocate în sistem, astfel la următoarea comandă cu ușurință puteți să accesați acest cont. În cazul în care doriți să comandați fără înregistrare vă rog să completați datele referitor la adresa de facturare și livrare. Pasul următor este să selectați modalitatea de transport și de plată. Pentru a finaliza comanda apăsați butonul ”Transmite comanda”.

Prețuri

Prețurile sunt cele afișate lângă produs și sunt prețuri de listă de la momentul comenzii. Preţurile afișate sunt în totdeauna cu TVA dar acesta nu conţine cheltuielile de transport. În procedura de comandă (înainte de finalizarea ei) și în Condiții contractuale generale veți găsi detalii referitor la costul de transport. Ne rezervăm toate drepturile de a corecta eventuale erori sau greşeli referitor la produse sau prețuri. În asemnea cazuri imediat după efectuarea corecțiilor vom informa și clienții in cauză și ei au dreprul de a reconfirma comanda sau eventual să renunțe la ea.

Prelucrarea comenzilor

Comenzile lansate sunt prelucrate în 24 de ore.

Corectarea comenzilor

Orice comandă poate fi modificată până la finalizarea procedurii de comandă adică până la apăsare butonului Transmite comanda”.

Confirmarea comenzii

Pentru fiecare comandă făcută cumpărătorul va primi un e-mail de confirmare. După transmiterea comenzii cumpărătorul va primi un e-mail automat de confirmare a comenzii și unu (mai târziu) cu data livrării produsului. În cazul în care aveți întrebări legat de comandă puteti apela la numarul de telefon din meniul Contact sau din e-mail-ul de confirmare.

Modalitatea de plată

Momentan plata achizițiilor de pe site-ul nostru puteți efectua prin plată la livrare/ramburs, adică plătiți prețul produselor și costul de transport în numerar, în momentul în care acestea vă vor fi aduse de către firma de curierat.

Facturare

Pentru cumpărăturile efectuate de pe site, clienții vor primi prin e-mail facturi electronice in format PDF. În cazul în care aveți nevoie de factură imprimată, vă rog să specificați acest lucru la transmiterea comenzii. În cazul în care din diferite motive nu veți primi factura in format PDF pe e-mail, vă rog să apelați numărul de telefon din meniul Contact.

Transport

Produsele comandate ajung la destinație prin curier rapid. Detaliile referitor la termenul de livrare sunt comunicate pe parcusul procesului de comanda și în e-mail-ul de confirmare. Pentru alte detalii referitor la transport puteți apela numărul de telefon din meniul Contact.

Modalitate de livrare: prin curier cu ramburs.

Termen de livrare: conform confirmării

Tarife de transport: www.mistertools.ro/shop_contact.php?tab=shipping

Anularea transportului

Vânzătorul are obligația de a informa clienții în cazul în care nu poate onora comanda unui produs datorită lipsei produsului de pe stoc sau dacă serviciile oferite sunt indisponibile. Vânzătorul nu încheie contract cu minori. Cumpărătorul prin acceptarea condițiilor contractuale, declară pe propria răspundere că este major.

Returnarea produsului

Produsul se poate returna numai în stare bună (vandabilă) în ambalajul original, fără lipsuri și urme de uzură sau deteriorări.

Renunțare/ Garanția de retur

Cumpărătorul poate renunța la produsul comandat de la data preluării în termen de 14 de zile lucrătoare. Vânzătorul are obligația de a returna contravaloarea produsului comandat în maxim 30 de zile, de la data renunțării. În cazul renunțării la comanda cheltuielile de returnare îl privesc exclusiv pe cumpărător. Consumatorul răspunde pentru degradarea produsului datorată folosirii sale necorespunzătoare şi implicit pentru devalorizarea acestuia datorată acestei cauze. În cazul renunțării la comandă alte costuri nu îl privesc pe cumpărător. În cazul în care produsul returnat nu este in stare corespunzătoare, adică vandabilă, vânzătorul poate solicita despăgubiri cumpărătorului. În cazul în care produsul returnat nu ajunge în stare corespunzătoare, adică vandabilă, înapoi la vânzător, atunci cumpărătorul are obligația de a despăgubi vânzătorul pentru prejudiciile create prin folosirea necorespunzătoare a produselor. În cazul in care deteriorarea produsului cumparat este constatat în momentul predării de către firma de curierat aveți posibilitatea la returnarea produsului imediat iar noi, adică vânzătorul stornează comanda. În astfel de situații se încheie un proces verbal de constatare în care se descrie defecțiunea, lipsă accesorii și alte neconcordațe constatate și va fi semnat de reprezentatul curierului și de cumpărător.

Adresa de preluare

Piata Cazarmii  Nr. 17   / Oradea  / Jud. Bihor 

Transferul proprietății bunurilor

Proprietatea asupra produselor comandate va fi transferată la livrare, după efectuarea integral a plătii din partea Cumpărătorului, în locaţia indicată în Comandă (întelegând prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier). Comenzile comandate eronat la adrese greșite sau nepreluate vor fi preluate de vânzător și vor fi puse în revânzare.

Modificarea, anulare comenzilor

După fiecare comandă finalizată, sistemul automat trimite un mail de confirmare a preluării comenzii către cumpărător. Acest e-mail confirmă numai faptul că produsul  a fost înregistrat și comandat a fost transmis către operatori.

În cazul în care acest e-mail nu ajunge la cumpărător in 48 de ore, cumpărătorul nu are nici o obligație de a finaliza achiziția. Cumpărătorul are posibilitatea de a renunța pe cale electronică la comandă pănă la primirea e-mail-ului de confirmare operare comandă. Cumpărătorul va fi informat prin e-mail și/sau telefon referitor la începerea operării comenzilor și data preconizată a livrării. Din acest moment modificarea sau anularea comenzii puteți face luând legătura prin e-mail sau telefon (din meniul Contacte) cu operatorii.

 

Modificarea ulterioară a comenzii se poate solicita pe adresa de e-mail:

mistertools.srl@gmail.com

 

GARANȚIE

Toate produsele comercializate prin intermediul site-ului nostru beneficiază de condiții de garanție în conformitate cu legislația în vigoare din România. Persoanele fizice beneficiază de garanţie de 24 luni persoanele juridice beneficiază de garanţie de 12 luni.

Problemele de garanție a porduselor comercializate prin intermediul site-ului nostru sunt deservite de rețeaua de importatori a producătorilor. Prin intermediul lor este asigurat clienților și o rețea de service autorizat. Numai în așa fel este posibil ca în cazul unei probleme de garanție, defecțiunea produsului să fie reparat sau produsul schimbat (dacă e nevoie) în cel mai scurt timp posibil.

Termenul de garație începe să curgă de la data facturii și a certificatului de garanție emisă.

Dacă produsul primit este nefuncțional în primele 72 de ore de la recepției, puteți reclama acest lucru și solicita înlocuirea produsului cu un produs nou. Înlocuirea este asigurată de producător.

La predarea produsului defect in perioada de garanție, clientul trebuie să prezinte urmatoarele documente:

  • produsul, aflat in bună stare fizică (cu excepția uzurii normale, determinată de utilizarea lui), cu toate accesoriile cu care a fost livrat, în ambalajul original.

  • factura sau bonul fiscal;

  • certificatul de garanție completat corect

În cazul neprezentării documentelor de mai sus, solicitarea nu poate fi preluată.

Produsele preluate cu probleme de garanție sunt transmise către firmele din rețeaua de service autorizat pentru a aducere la conformitate conform dispozițiilor legale, în termen de 15 zile.

Înlocuirea produselor nefuncționale în primele 72 ore este posibilă doar atunci dacă aceste produse au fost utilizate corespunzător, conform manualului de utilizare. Defecțiunile cauzate de folosirea necorespunzatoare (ex.crăpătrui din cauza căderii, udate, călcate, etc.) sunt verificate de service-ul autorizat al producatorului, prin emiterea unui certificat constatator iar vânzătorul va efectua schimbul produselor pe baza certificatului constator favorabil. În cazul în care doriți să solicitați astfel de schimb datorită faptului că produsul primit este nefuncțional in primele 72 de ore de la receptie, aveți de făcut următorii pași

Contactați telefonic vânzătorul, producătorul/importatorul sau service-ul autorizat (la numărul de telefon din certificatul de garanție) cu defecțiunea/nefuncționarea constată. Producătorul va schimba produsul doar după verificarea și constatarea nefunționalității produsului de către service-ul autorizat.

Produsele achiziționate care au fost utilizate corespunzător, conform manualului de utilizare și prezintă defecțiuni în primele 72 de ore vor fi schimbate.

Produsele achiziționate care nu este sigur că au fost utilizate corespunzător, conform manualului de utilizare și prezintă defecțiuni în primele 72 de ore vor fi schimbate numai după primirea procesului verbal de constatare favorabilă asupra defecțiunii de la un service autorizat.

În cazul unei defecțiuni constatate vă rog să urmăriți instrucțiunile de pe certificatul de garanție primită odată cu factura sau cel din ambalajul produsului.

Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului. Coletele returnate cu Plată la destinaţie”nu vor fi preluate și vor fi retrimise la expeditor.

Adresa de preluare: Piata Cazarmii  Nr. 17   / Oradea  / Jud. Bihor

Cheltuielile de returnare a produsului sunt in sarcina cumpărătorului.

În cazul în care se constată ca defecțiunea intră în garanție, atunci constul transportului va fi returnat ulterior clientului.

Cheltuielile de transport sunt in sarcina cumpărătorului și în cazul produsele care prezintă defecțiuni, dar au fost reparate la service neutorizat, utilizate/ setate necorsepunzător și cele care nu intră în categoria de reparații în garanție.

În cazul produselor achiziționate de la noi la care nu găsiți termenul de garanție specificată în documente, vă rog să ne contactați.

POLITICA DE RETUR

Puteți renunța la produsele cumpărate fără invocarea vreunui motiv în termen de maxim 14 zile, conform O.U.G. 34/2014 cu privire la regimul juridic al contractelor la distantă, pe baza unei cereri.

Puteți să solicitati returnarea produsului cumpărat incepând cu data preluării produsul, indiferent dacă a fost livrat cu curierul sau dacă a fost preluată personal.

Intenția de returnare trebuie anunțat pe cale telefonică, e-mail sau prin poștă la adresa vânzătorului.

Cheltuielile de returnare a produsului/produselor sunt in sarcina cumpărătorului. Produsele returnate trimise cu Plată la destinaţie” nu vor fi preluate de vânzător.

Produsul returnat, cât și ambalajul trebuie să fie in stare corespunzătoare, vandabilă, așa cum a fost livrat, fără urme ale utilizării. În cazul în care produsul este returnat într-o stare neconformă, ne rezervăm dreptul de a solicita despăgubiri pentru devalorizarea acestuia datorită acestei cauze. În cazul renunțării la comandă alte costuri nu îl privesc pe cumpărător.

Produsele puteți returna prin curier rapid.

Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului.

Produsele se poate returna la adresa: Piata Cazarmii  Nr. 17   / Oradea  / Jud. Bihor

Contravaloarea produsului/produselor returnate va fi înapoiat clientului, in cel mult 30 de zile calendaristice de la data primirii returului. Cheltuielile de returnare a produsului/produselor sunt în sarcina cumpărătorului.

Returu nu este acceptată în cazul în care:

- produsul nu este în stare corespunzătoare, vandabilă, așa cum au fost livrat, prezintă urme ale utilizării și nici produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri etc.

- în alte condiții conform legii.

Politica de confidentialitate
Informare privind managementul de date cu caracter personal

Scopul prezentei informări este stabilirea principiilor adoptate de Mister Tools SRL (în cele ce urmează: „operator de date cu caracter personal”) legate de activităţile de prelucrare a datelor cu caracter personal, deasemenea legat de furnizarea unor informaţii clare, inteligibile celor vizaţi.

Managementul datelor cu caracter personal.  Prelucrarea datelor cu caracter personal se desfăşoară în conformitate cu Legea CXII/2011 privind dreptul la informaţie şi libertatea informaţiei (în cele ce urmează: „Infotv.”), precum şi respectând dreptul persoanelor fizice la protecţia datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date.  Se respectă totodată prevederile Regulamentului privind protecţia datelor cu caracter personal, emis de Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene cu nr. 679/2016 (în cele ce urmează GDPR) prin care s-a abrogat Regulamentul 95/46/EK

1. Termeni

1.1 ”date cu caracter personal”: înseamnă orice informaţii privind o persoană fizică identificată sau identificabilă (persoană vizată); o persoană fizică identificabilă este o persoană care poate fi identificată direct sau indirect prin referire la un element de identificare cum ar fi: nume,  număr de identificare, date de localizare, identificator online sau prin una sau mai multe date specifice, proprii identităţii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale;

1.2 „prelucrare”: înseamnă orice operaţiune sau set de operaţiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal: colectarea, înregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispoziţie în orice alt mod, concertarea sau conexarea, restricţionarea, ştergerea sau distrugerea;

1.3 „operator”: care singur sau împreună cu alţii stabileşte scopurile şi mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal;

1.4 „persoană împuternicită de operator”: înseamnă o persoană care prelucrează datele cu caracter personal în numele operatorului;

1.5 „destinatar”: înseamnă acea persoană fizică sau juridică, autoritate publică, agenţie sau alt organism căruia îi sunt divulgate datele cu caracter personal. O astfel de instituţie este de exemplu Direcţia Generală a FinanţeIor Publice, faţă de care Operatorul are obligaţia legală de a furniza date.

    2. Denumirea, datele de contact ale operatorului de date cu caracter personal

    Mister Tools SRL

    Sediul: Piata Cazarmii  Nr. 17   / Oradea  / Jud. Bihor

    Cod unic de inregistrare: J05/972/2010

    Cod fiscal: 27213450

    E-mail: mistertools.srl@gmail.com

    Telefon: +40 (770) 427 764

    Pagină web: www.mistertools.ro

    3. Activităţi de prelucrare a datelor cu caracter personal

    3.1 Scopul prelucrării datelor cu caracter personal de catre operatorul de date:

    • livrarea informațiilor online
    • păstrarea contactului în scopul derulării activității comerciale
    • identificarea clientului și contactare lui
    • identificare nevoilor clinețilot (serviciilor disponibile pentru clienți)
    • gestionarea și soluționarea contactelor individuale
    • contactare în scopul de achiziție sau cu scopuri de marketing (ex.:buletin informativ, marketing direct)
    • în cazul serviciilor în magazinul online: încheierea contractului, determinarea conținutului, modificarea conținutului, monitorizarea implementării, livrarea produselor comandate, utilizarea serviciilor comandate, facturarea prețului de achiziție, executarea cererilor conexe conform contract, documentarea conformității implementării, îndeplinirea obligațiilor contabile.
    • facilitarea încheierii și executării contractelor care intră în sfer activităților operatorului de date.

    Date cu caracter personal

    Scopul operaţiunilor

    Cod fiscal (în cazul persoanelor fizice autorizate,PJ)

    Necesară pentru emiterea facturilor

     Numele de familie

     Necesară pentru identificare, pentru onorarea comenzilor

     Prenumele

     Necesară pentru identificare, pentru onorarea comenzilor

     Adresa de E-mail

     Necesară pentru înregistrare/identificare, păstrarea contactului, lansarea și confirmarea comenzilor

     Parolă

     Necesară pentru identificare și înregistrare

     Număr de telefon

     Necesară pentru păstrarea contactului

     Adresa de livrare

     Necesară pentru onorarea comenzilor

     Adresa de facturare

     Necesară pentru emiterea facturilor

     Datele cumpărătorului

     Necesare pentru onorarea comenzii

    Datele legate de comandă sunt păstrate pe o perioadă de 5 ani de la onorarea comenzii, după care acestea se şterg, în conformitate cu prevederile §.6:22. din Legea V./2013 – Cod civil (termen general de prescriere).

    Operatorul poate utiliza datele puse la dispoziție de clienți - în timpul utilizării serviciului - pentru a crea grupuri de utilizatori și să trimită reclame, infomări grupului vizat.

    Contul utilizatorului şi datele acestuia sunt păstrate de Operator până la primirea solicitării de ştergere. Operatorul şterge contul utilizatorului la cererea acestuia – după o identificare corespunzătoare. Ştergerea contului nu afectează operaţiunile cu date cu caracter personal legate de comenzile anterioare.

    Modificarea datelor contului utilizatorului se efectuează la cererea utilizatorului formulată conform pct. 7 al Informării sau utilizatorul poate efectua el însuşi modificările pe pagina web, după accesarea contului.

    3.2 Datele clienților sunt prelucrate după informarea lor corespunzatoare referitor la prelucrarea datelor personale pe baza unei declarații voluntare, care conține consimțământul expres al clienților pentru utilizarea datelor lor personale furnizate în timpul utilizării site-ului. Clienții sunt informați în cazul în care datele lor sunt puse la dispoziție în timpul utilizării serviciului sunt transferate în timpul gestionării datelor. Retragerea consimțământului clientului nu afectează legalitatea prelucrării datelor până la momentul retragerii.

    La accesarea site-ului web, adresa IP a clientului va fi înregistrată în legătură cu furnizarea serviciilor online, în interesul legitim al operatorului de date și pentru furnizarea legală a serviciului (de ex. pentru a preveni utilizarea ilegală sau conținutul ilegal).

    Modalități de utilizarea adreselor de e-mail furnizate în timpul înregistrării de către operatorul de date:

    • gestionarea adreselor de e-mail, în vederea identificării clienților
    • păstrarea contactului în scopul derulării serviciilor disponibile pentru clienti
    • pentru a trimite buletine infomative clienților

    Operatorul de date va furniza clientului informații privind serviciile și produsele sale precum și legat de alte servicii similare furnizate sub formă electronică, prin e-mail. Cu scordul express a clientului operatorul de date va trimite buletine informative care conțin propriile sale servicii, produse sau reclame în scopuri de marketing la adresa de e-mail furnizată în timpul înregistrării.

    Modalități de utilizare a numărului de telefon furnizat în timpul înregistrării de către operatorul de date:

    • servește scopuri de identificare și de contact în decursul procesului unei eventuale comandă

    Procesăm datele clientului numai cu sistem computerizat.

    3.3 Prelucrarea datelor cu caracter personal legat de facturare

    Vă informăm că Operatorul păstrează datele cu caracter personal necesare emiterii facturii (nume, adresă de facturare) pe o perioadă de 8 ani de la onorarea comenzii, în conformitate cu prevederile §.169. Cod Fiscal.  

    În cazul viramentului bancar, Operatorul operează cu numărul contului bancar al cumpărătorului doar pentru confirmarea onorării, în cadrul serviciului de internetbanking.  

    3.4 Managementul reclamaţiilor

    Datele cu caracter personal din reclamaţiile consumatorilor transmise pe HelpDesk sau prin e-mail sunt păstrate de Operator pe o perioadă de 5 ani, în conformitate cu prevederile alin. 17/A (5)-(7) din Legea CLV/1997 (Legea protecţiei consumatorului).

    3.5 Scopul datelor înregistrate automat este de a oferi informații clienților, de a monitoriza obiceiurile clienților, de a dezvolta tehnic sistemul IT și de a proteja drepturile utilizatorilor.

    3.6 Operatorul de date nu poate utiliza datele personale furnizate în alte scopuri decât cele descrise în aceste secțiuni. Divulgarea datelor cu caracter personal către terți sau autorități publice este posibilă numai cu acordul prealabil expres al utilizatorului, cu excepția cazului în care legea impune altfel.

    3.7 Operatorul de date nu verifică datele personale care i-au fost furnizate, nu este responsabil pentru conținutul real al acestuia. Numai persoana care a furnizat datele este responsabilă pentru acuratețea informațiilor furnizate. Clientul este responsabil ca de pe adresa de e-mail furnizată în procesului de comandă, serviciile disponibile vor fi utilizate numai de el personal. Având în vedere această răspundere, toată responsabilitatea pentru conectarea la o anumită adresă de e-mail revine exclusiv utilizatorului care a înregistrat această adresă de e-mail.

    4. Care sunt Operatorii cu care colaborăm?

    Operatorul cooperează cu următorii operatori, care îi furnizează diverse servicii:

    4.1 Managementul paginii web şi hosting

    UNAS Online Kft.

    Sediul: H-9400 Sopron, Köszegi út 14.

    Cod unic de inregistrare: 08-09-015594

    Cod fiscal: 14114113-2-08

    E-mail: unas@unas.hu

    Pagină web: https://unas.hu/

    5. Transmiterea datelor

    Datele cu caracter personal furnizate de Dvs. sunt transmise – doar în scopul onorării comenzii şi doar în măsura strict necesară – următorilor parteneri (destinatari):

    Livrarea coletelor

    DYNAMIC PARCEL DISTRIBUTION S.A.

    Sediul: Comuna Mogosoaia, Str. Buiacului, nr.2, Corp A – Unitatea A1 si A2, Judetul Ilfov

    Nr. de înmatriculare: J23/409/08.02.2010

    Cod fiscal: RO 9566918

    6. Cookie

    Acestea sunt file-uri mici cu text, care ajung pe calculatorul sau pe dispozitivul mobil al utilizatorului de pe paginile web. Bedango Service Kft. utilizează astfel de file-uri, cu ajutorul lor colectează date legate de utilizarea paginii. Astfel se obţin în mod anonim informaţii statistice privind numărul vizitatorilor site-ului.

    Furnizorul de Cookie-s: Google Analytics, Google Adwords, Facebook pixel

    Puteţi să refuzaţi file-urile cookie, apăsănd butonul "Nu permit"

    7. Drepturile persoanelor vizate legate de prelucrarea datelor cu caracter personal

    Operatorul asigură toate drepturile utilizatorului prevăzute de legislaţia în vigoare. Cererile sunt soluţionate în cel mai scurt termen de către Operator, care informează solicitantul despre rezolvarea favorabilă sau nefavorabilă a cererii în termen de cel mult o lună de la primirea solicitării. În caz justificat acest termen se poate prelungi cu încă două luni, fapt despre care Operatorul informează solicitantul.

    În conformitate cu GDPR, persoanele vizate au următoarele drepturi legate de prelucrarea datelor cu caracter personal:

    7.1  Persoana vizată poate solicita să fie informată dacă datele sale cu caracter personal sunt prelucrate de Operator, în caz afirmativ trebuie să fie asigurat accesul său la acestea.

    Informaţiile pot fi solicitate oricând, dar pentru ca cererea să fie rezolvată, Persoana vizată trebuie să se identifice, pentru acest motiv este recomandată folosirea datelor de contact furnizate cu ocazia cumpărării sau înregistrării.  

    7.2 Persoana vizată poate solicita rectificarea sau modificarea datelor sale cu caracter personal prelucrate de Operator.

    7.3 Persoana vizată poate solicita ştergerea datelor sale cu caracter personal prelucrate de Operator

    Refuzul cererii de ştergere (ex. pentru obligativitatea păstrării prevăzută de lege) trebuie de fiecare dată comunicată Persoanei vizate de către Operator, specificând şi motivul refuzului.

    După ştergerea datelor cu caracter personal la solicitare, acele date ulterior nu pot fi recuperate.

    7.4 La cererea Persoanei vizate Operatorul restricţionează operaţiunile, dacă:

    1. a) Persoana vizată contestă exactitatea datelor, în acest caz restricţionarea durează pe perioada în care Persoana vizată are posibilitatea să verifice exactitatea datelor cu caracter personal;
    2. b) prelucrarea este ilegală şi Persoana vizată nu este de acord cu ştergerea datelor, solicitând restricţionarea utilizării lor;
    3. c) Operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal, dar Persoana vizată are nevoie de acestea pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanţă sau
    4. d) Persoana vizată a făcut opoziţie faţă de operarea din motive legale sau de interes public ale Operatorului; în acest caz restricţionarea se aplică pe perioada în care se constată dacă motivele întemeiate ale Operatorului primează faţă de motivele Persoanei vizate.

    Dacă prelucrarea este restricţionată din motivele de mai sus, datele restricţionate pot fi doar stocate, prelucrarea acestora este permisă doar cu acordul expres al Persoanei vizate sau pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanţă, sau  constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanţă a altei persoane fizice sau juridice sau din interesul public al vreunui stat membru UE.

    7.5 Persoana vizată are dreptul să obţină datele într-un format structurat, care poate fi citit automat, deasemenea are dreptul de a transmite datele altui operator fără a fi obstrucţionată de Operatorul la dispoziţia căruia au fost puse aceste date cu caracter personal, dacă prelucrarea se bazează pe consimţământ sau este necesară pentru executarea unui contract şi prelucrarea se execută în mod automat (dreptul la portabilitate).

    7.6 Persoana vizată poate formula opoziţie legat de prelucrarea datelor sale cu caracter personal, dacă prelucrarea se execută în interesul legitim al Operatorului sau al unei terţe persoane.

    8. Validare

    8.1 Vă puteţi adresa Operatorului pentru soluţionarea oricărei probleme legate de prelucrarea datelor cu caracter personal la adresa info@lumeasculelor.ro

    8.2 Cu orice reclamaţie legată de prelucrarea datelor cu caracter personal, utilizatorul se poate adresa Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

    B-dul Magheru 28-30
    Sector 1, BUCUREŞTI
    Telefon: +40 31 805 9211
    E-mail: anspdcp@dataprotection.ro;
    pagina web: http://www.dataprotection.ro

    sau în limba maghiară în mod direct la Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (adresa: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; telefon: +36-1-391-1400; e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu; site: www.naih.hu).

    8.3 Utilizatorul se poate adresa deasemenea instanţei în cazul în care îi sunt lezate drepturile privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

    8.4 Ne rezervăm dreptul ca prezenta informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal să fie actualizată şi modificată periodic ca modul de prelucrare a datelor cu caracter personal să oglindească modul actual şi să fie în concordanţă cu obligaţiile prevăzute de legislaţia în vigoare.